Translate

fredag 10 oktober 2014

Från Pippi Långstrump till Jungfru Maria.

Jesus kom för att frälsa oss från våra synder.


Själviskhet, självrättfärdighet och själv-förtroende är vanliga former av avguda-dyrkan idag.


Om världen vill att vi alla ska vara själviska, framfusiga skrytsamma olydiga Pippi Långstrump- figurer, som sover med fötterna på huvudkudden och är totalt "normkritiska"(mot den kristna normen), så är det inte så konstigt eftersom det är just det bibeln talar om när det kommer till den köttsliga naturen (den fördärvade), som helt följer sina egna begär utan att böja sig för Guds auktoritet och inte heller kan göra det.
De som däremot vandrar i Anden och inte efter köttet på grund av på nytt födelse, liknas vid de kloka jungfrur som hade olja i sina lampor och var redo för brudgummen (Jesus) återkomst, till skillnad från de oförståndiga jungfrur som skippade förberedelseperioden och missade hela bröllopsfesten, då de sprang för att köpa olja för sent, brudgummen kom och porten slogs igen.

Den människo-centerade  kyrkan riskerar att likna Villa villekulla där mottot är: Alla får göra som dom vill, utan att underordna sig ordet, medans den sanna gemenskap som byggs på berget som är Jesus Kristus bildar ett heligt tempel där Gud vill ha sin boning.

Eph 2:1  Så har han ock gjort eder levande, eder som voren döda genom de överträdelser och synder
Eph 2:2  i vilka I förut vandraden, efter denna världs och tidsålders sätt, i det I följden fursten över luftens härsmakt, över den andemakt som nu är verksam i de ohörsamma.
Eph 2:3  Bland dessa voro förut också vi allasammans, där vi vandrade i vårt kötts begärelser och gjorde vad köttet och sinnet ville; och vi voro genom vår natur hemfallna åt vredesdomen, vi likasom de andra.
Eph 2:4  Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har, för den stora kärleks skull, varmed han har älskat oss,
Eph 2:5  gjort oss levande med Kristus, oss som voro döda genom våra synder. Av nåd ären I frälsta!
Eph 2:6  Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus,
Eph 2:7  för att i de kommande tidsåldrarna bevisa sin nåds översvinnliga rikedom, genom godhet mot oss i Kristus Jesus.
Eph 2:8  Ty av nåden ären I frälsta genom tro - och det icke av eder själva, Guds gåva är det - 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.