Translate

fredag 8 maj 2015

Som Jesus och Gadeerna.

Våldet ökar i världen, ondskan hotar att ta över, orättfärdigheten är ett resultat av gudlösheten, missförstå mig inte, det råder ingen brist på falska läror och religioner men det har skett ett stort avfall från den levande Guden: Fadern Sonen och den helige Anden. Få vet skillnaden mellan vad som är gott och ont då normen förändrats dramatiskt på de sista åren från att ha haft Guds tio budord som sin grundpelare till raka motsattsen.

Människor av idag är frustrerade och missnöjda med våldet som härjar fritt och lämnar stor förödelse bakom sig, men samtidigt vägrar man att gå till Fridsfursten den enda räddningen.


Jesus kan bota världens sjukdomar


Mat 13:15  Ty detta folks hjärta är förstockat. De hör illa med sina öron, och de sluter sina ögon, så att de inte ser med ögonen eller hör med öronen eller förstår med hjärtat och vänder om, så att jag får bota dem.

Det är som att ha en sjukdom och vägra ta medecinen.


På grund av kärleken till synden väljer man en annan väg där man i förtvivlan försöker driva ut det onda genom en annan ondska.(Vilket är omöjligt) Åter igen fördömer inte Judarna men hednafolken Jesus som han även kom för att rädda.
Anklagelserna är desamma idag som på fariseernas tid. Idag dömer världen Jesus åter för att han är just Guds son och att ingen kan bli frälst utom genom honom. Världens krav på att likrikta och forma en religion som likaställer Kristus med alla andra "livsåskådningar" har ingen plats för den korsfäste och uppståndne som själv gjorde det som ingen annan gjorde eller kunde göra. Han bar våra synder och gjorde det ultimata offret till syndernas förlåtelse för den som tror på honom.


Dom ville inte ha honom.


Mat 8:28  När Jesus kom över till gadarenernas område på andra sidan sjön, kom två besatta emot honom ut från gravarna. De var så våldsamma att ingen kunde ta sig fram på den vägen. 

Mat 8:29  Nu skrek de: "Vad har vi med dig att göra, du Guds Son? Har du kommit hit för att plåga oss i förtid?" 

Mat 8:30  Ett gott stycke därifrån gick en stor svinhjord och betade. 

Mat 8:31  De onda andarna bad honom: "Om du driver ut oss, skicka oss då in i svinhjorden." 

Mat 8:32  Han sade till dem: "Far i väg!" Då kom de onda andarna ut och for in i svinen. Och hela hjorden störtade utför branten ner i sjön och omkom i vattnet. 

Mat 8:33  De som vaktade svinen flydde in i staden och berättade alltsammans, också det som hade hänt med de besatta. 

Mat 8:34  Hela staden gick då ut för att möta Jesus, och när de fick se honom, bad de att han skulle lämna deras område. 


Dessa gadeer hade själva sett Jesus, de fick höra om hans gärningar men de ville inte ha honom där, de föredrog att leva som de själva ville utan Guds rättfärdiget, de var nöjda med sin syndfullhet och sina egna sätt att se på livet. Påminner det inte något om vår samtid? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.