Translate

tisdag 24 juni 2014

Tit 3:1 Lägg dem på minnet att de böra vara underdåniga överheten,

Ett viktigt stycke att ta in i vår moderna tid, som präglas av olydnad. Det är inte lätt att underordna sig när man lär sig en sorts tvärtom standard där huvudet inte är huvud och barn sätter sig upp mot vuxna. Där synd inte får kallas synd och sann kärlek kallas för elakhet. Bara sann omvändelse i Jesus Kristus kan göra olydnadens barn underdåniga överheten!


Tit 3:1  Lägg dem på minnet att de böra vara underdåniga överheten, dem som hava myndighet, att de böra visa lydnad och vara redo till allt gott verk,
Tit 3:2  att de icke må smäda någon, icke vara stridslystna, utan vara fogliga, och att de i allt skola visa sig saktmodiga mot alla människor.
Tit 3:3  Vi voro ju själva förut oförståndiga, ohörsamma och vilsefarande, vi voro trälar under allahanda begärelser och lustar, vi levde i ondska och avund, vi voro värda att avskys, och vi hatade varandra.

Guds Godhet och kärlek förvandlar.

Tit 3:4  Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades,
Tit 3:5  då frälste han oss, icke på grund av rättfärdighetsgärningar som vi hade gjort, utan efter sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i helig ande,
Tit 3:6  som han rikligen utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare,
Tit 3:7  för att vi, rättfärdiggjorda genom hans nåd, skulle, såsom vårt hopp är, få evigt liv till arvedel.
Tit 3:8  Detta är ett fast ord, och jag vill att du med kraft vittnar härom, för att de som sätta tro till Gud må beflita sig om att rätt utöva goda gärningar. Sådant är gott och gagneligt för människorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.