Translate

fredag 5 september 2014

Rom 1:16 Jag skäms inte för evangelium.

Vi vet att vi inte förmår leva våra liv utan att synda sedan syndafallet. Vi vet också att syndaren förklaras rättfärdig inför Gud genom tron på Jesus Kristus, på grund av hans blod som utgöts som ett offer för våra synders skull på Golgata . Tack Herre!
Vi får vårt hårda hjärta av sten utbytt mot ett hjärta av kött, som har sin glädje i Herrens lag, och när vi stundom syndar så orsakar det ånger och smärta hos den kristne, som tidigare kunde gladeligen vältra sig i sina synder utan att få särskilt dåligt samvete för det.

Rom 12:6  Vi har olika gåvor alltefter den nåd som vi har fått. Den som har profetians gåva skall profetera i överensstämmelse med tron.
Rom 12:7  Den som har gåvan att tjäna skall tjäna i sin uppgift. Den som undervisar skall undervisa i läran. 


Det är den organiserade upproriskheten mot Guds ord som vi inte finner belägg för bland de troende i skriften, den som ändrar och lägger till så att doktrinen ska passa människans onda natur, den som sätter världens traditioner i centrum för predikan eller församlingslivet, den som förminskar Guds auktoritet och upphöjer människans förmåga, som tvivlar på att Hans vägar alltid är de rätta och därmed tvivlar på Hans rättfärdighet och godhet. När vi finner ett stycke i Guds ord som vi inte känner går att ta till sig eller tillämpa oavsett om det handlar om synd, manligt och kvinnligt eller Guds suveränitet, så beror det med största sannolikhet på vår oförmåga och inte på Hans.... Om vi är rebelliska nog att påstå att vi har rätt och den allsmäktige Guden har fel, så kan vi vara säkra på att vi har drabbats av högmod. Om vi sedan förnekar att det som står i bibeln, står där, och lär ut det till andra så är det dags att seriöst överväga att vända om i säck och aska.

Rom 1:16  Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken.
Rom 1:17  Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva av tro.
Rom 1:18  Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen. 

Eph 6:14  Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.