Translate

lördag 22 november 2014

Förespråkar liberalismen olydnad?

 Före frälsning

Tit 3:3  Vi var själva en gång oförnuftiga, olydiga och vilsegångna. Vi var slavar under många slags begär och lustar, vi levde i ondska och avund, vi var avskyvärda och vi hatade varandra.

efter frälsning

Tit 3:4  Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades,
Tit 3:5  frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande,
Tit 3:6  som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare.
Tit 3:7  Detta skedde för att vi skulle stå rättfärdiga genom hans nåd och, som vårt hopp är, bli arvingar till det eviga livet.

Det här stycket belyser att det är skillnad på en människas liv före och efter frälsning, det är nödvändigt att  ha kunskap om att det finns både vete och tistlar som växer tillsammans fram till skördedagen, men uppenbar synd är inte normal i ett kyrkligt sammanhang enligt bibeln. Man kallas inte broder och syster om man lever i uppenbar synd och omvändelse är lika centralt nu som då. 

Petrus kallar de kristna för lydnadens barn

1Pe 1:14  Som lydnadens barn skall ni inte styras av de begär som ni tidigare levde i när ni ännu var okunniga. 
1Pe 1:15  Nej, liksom han som har kallat er är helig, skall ni föra ett alltigenom helgat liv. 
1Pe 1:16  Det står skrivet: Ni skall vara heliga, ty jag är helig. 
1Pe 1:17  Om ni ropar "Fader" till honom, som opartiskt dömer var och en efter hans gärning, så vandra här i gudsfruktan under er tid som främlingar. 
1Pe 1:18  Ni vet ju att det inte var med förgängliga ting, med silver eller guld, som ni blev friköpta från det meningslösa liv ni ärvt från era fäder, 
1Pe 1:19  utan med Kristi dyrbara blod, som med blodet av ett lamm utan fel och lyte. 
1Pe 1:20  Han var utsedd redan före världens skapelse men har i dessa sista tider uppenbarats för er skull, 
1Pe 1:21  ni som genom honom tror på Gud, som uppväckte honom från de döda och gav honom härlighet, så att er tro och ert hopp står till Gud. 
1Pe 1:22  Ni har renat era själar genom att lyda sanningen, så att ni älskar varandra uppriktigt som bröder. Älska då varandra uthålligt av rent hjärta. 
1Pe 1:23  Ni är ju födda på nytt, inte av en förgänglig säd, utan genom en oförgänglig, genom Guds levande ord som består. 
1Pe 1:24  Ty allt kött är som gräset och all dess härlighet som blomman i gräset. Gräset vissnar bort och blomman faller av,  
1Pe 1:25  men Herrens ord förblir i evighet.  Det är detta ord som har förkunnats för er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.