Translate

lördag 22 mars 2014

Missbruk av ordet, tar inte bort ordet!

2Ti 3:13  Men onda människor och bedragare skall göra framsteg - till det sämre. De bedrar och blir själva bedragna.
2Ti 3:14  Men håll fast vid det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det,
2Ti 3:15  och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus.
2Ti 3:16  Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet,
2Ti 3:17  för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning. 


Det är själarnas fiendes mål att eliminera Guds ordet från jordens yta, och sprida lögn och förvirring för att människorna inte ska bli frälsta. Precis så som ormen i Eden lurade Eva att inte ta Guds ord på allvar, försöker han nu med alla medel, förföra Guds folk med allehanda fagert tal.

 Gen 3:1  Men ormen var listigare än alla markens djur som HERREN Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: "Har Gud verkligen sagt: Ni får inte äta av alla träd i lustgården?"
Gen 3:2  Kvinnan svarade ormen: "Vi får äta av frukten från träden i lustgården,
Gen 3:3  men om frukten på det träd som står mitt i lustgården har Gud sagt: Ät inte av den och rör inte vid den, ty då kommer ni att dö."
Gen 3:4  Då sade ormen till kvinnan: "Ni skall visst inte dö!
Gen 3:5  Men Gud vet att den dag ni äter av den skall era ögon öppnas, så att ni blir som Gud med kunskap om gott och ont."


Det handlar alltid om försök till att förvränga Guds ordet och att få människorna att tro att inget ont kommer att ske, om vi går vår egen väg, vilket tilltalar köttet och den gamla naturen.
En vanligt förekommande strategi är att lyfta fram extrem fall och missbruk av ordet som gjorts av icke frälsta människor, för att visa på vad som kommer att ske om man följer Herren.
Kriminella handlingar och falska läror används för att avskräcka människor ifrån att söka Jesu kärlek och försoning med Gud, vårt enda hopp om frälsning!
Själv kan jag vittna om att allt som jag någonsin gjort av Herrens befallning har lett till styrka kärlek och frid.
Medans allt som jag har gjort av egen vilja eller av världens visdom endast har lett till misslyckanden, ångest och hjärtesorg.

Mat 7:17  Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt.
Mat 7:18  Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt.
Mat 7:19  Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden.
Mat 7:20  Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.