Translate

fredag 14 februari 2014

Den kristna vandringens uppförsbackar.

Ibland kan man få bilden av att Kristna aldrig har problem.En föreställning om att de kristna karaktäriseras av ständig världslig framgång och lycka. Bibeln talar förvisso om att bära frukt, men den andliga frukten följs inte alltid av världslig framgång.Både förföljelse, tuktan och frestelser är troliga motgångar som kan dyka upp under resans gång. Om man bara förväntat sig guldskimmer och glädje, så kan man bli modfälld och t.o.m börja tvivla på Herrens löften. Paulus och de andra aposltlarna fick utstå enorma motgångar på det världsliga planet, men de var rika i den Heliga Anden och vann det eviga livet.
Läs gärna John Bunyans bok: Kristens resa, den skildrar den kristna vandringen på ett fantastiskt och levande sätt

Mat 5:10  Saliga äro de som lida förföljelse för rättfärdighets skull, ty dem hör himmelriket till.


1Pe 1:5  Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden. 
1Pe 1:6  Gläd er därför, om ni nu en kort tid måste utstå prövningar av olika slag.
1Pe 1:7  Äktheten i er tro är långt värdefullare än guld som är förgängligt, fastän det håller provet i eld, och den tron skall visa sig bli till lov, pris och ära, när Jesus Kristus uppenbarar sig.


1Pe 3:18  Kristus själv led ju en gång döden för synder; rättfärdig led han för orättfärdiga, på det att han skulle föra oss till Gud. Ja, han blev dödad till köttet, men till anden blev han gjord levande.


Mat 5:3  "Saliga äro de som äro fattiga i anden, ty dem hör himmelriket till. 


Job 6:2  Ack att min grämelse bleve vägd och olycka lagd jämte den på vågen!
Job 6:3  Se, tyngre är den nu än havets sand, därför kan jag icke styra mina ord. 


 Glädje i hjärtat.

Glädjen i Herren, kan inte åstadkommas genom en yttre påklistrad fasad, den kan heller inte hindras om den verkligen finns där. Det kan dock verka skrämmande för de fattiga i anden, som Jesus talar om, att närma sig Herrens folk om man sätter upp en alltför fejkad eller välpolerad fasad. Bibeln har många exempel på de troendes uppförsbackar. Hoppet och glädjen finns ändå där, tack vare Jesus, som stärker och räddar.  Psalmerna och lovsångerna genom historien, vittnar om kampen, frestelserna och motgångarna parallellt med gåvorna, trösten och glädjen på vägen mot det förlovade landet. 


Psa 4:7  (4:8) Du giver mig glädje i hjärtat, större än andras, när de få säd och vin i myckenhet.Psa 4:8  (4:9) I frid vill jag lägga mig ned, och i frid skall jag somna in, ty du, HERRE, låter mig bo avskild och i trygghet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.