Translate

söndag 2 februari 2014

Omvändelse är ett måste för frälsningen!

Budskapet är det samma genom både gamla och nya testamentet, Herren kan och vill frälsa, men han kräver fortfarande omvändelse av sitt folk, omvändelse från synden till tron på Jesus.


Act 10:43  Om honom bära alla profeterna vittnesbörd och betyga att var och en som tror på honom skall få syndernas förlåtelse genom hans namn." 


Nåden och den Heliga anden ges som en fri gåva till den som tror, alltså inte på grund av något arbete. Den sanna tron visar sig sedan genom den kristnas gärningar (frukten av anden).

Jesaias: omvändelsepredikan


Isa 59:1  Se, HERRENS arm är icke för kort, så att han ej kan frälsa, och hans öra är icke tillslutet, så att han ej kan höra.
Isa 59:2  Nej, det är edra missgärningar, som skilja eder och eder Gud från varandra, och edra synder dölja hans ansikte för eder, så att han icke hör eder.
Isa 59:3  Ty edra händer äro fläckade av blod och edra fingrar av missgärning, edra läppar tala lögn, och eder tunga frambär orättfärdighet.
Isa 59:4  Ingen höjer sin röst i rättfärdighetens namn, och ingen visar redlighet i vad till rätten hör. De förtrösta på idel tomhet, de tala falskhet, de gå havande med olycka och föda fördärv.

Jeremias: omvändelsepredikan


Jer 4:1  om du omvänder dig, Israel, säger HERREN, skall du få vända tillbaka till mig; och om du skaffar bort dina styggelser från min åsyn, skall du slippa vandra flyktig omkring.

Jer 4:3  Ja, så säger HERREN till Juda män och till Jerusalem: Bryten eder ny mark, och sån ej bland törnen.
Jer 4:4  Omskären eder åt HERREN; skaffen bort edert hjärtas förhud, I Juda män och I Jerusalems invånare. Eljest skall min vrede bryta fram såsom en eld och brinna så, att ingen kan utsläcka den, för edert onda väsendes skull.

Johannes döparen: omvändelsepredikan

Mat 3:1  Vid den tiden uppträdde Johannes döparen och predikade i Judeens öken 
Mat 3:2  och sade: "Gören bättring, ty himmelriket är nära." 
Mat 3:3  Det var om denne som profeten Esaias talade, när han sade: "Hör rösten av en som ropar i öknen: 'Bereden vägen för Herren, gören stigarna jämna för honom.'" 

Jesus: omvändelsepredikan

Mat 4:17  Från den tiden begynte Jesus predika och säga: "Gören bättring, ty himmelriket är nära."


Paulus omvändelsepredikan


Act 14:15  och sade: "I män, vad är det I gören? Också vi äro människor, av samma natur som I, och vi förkunna för eder evangelium, att I måsten omvända eder från dessa fåfängliga avgudar till den levande Guden, 'som har gjort himmelen och jorden och havet och allt vad i dem är'. 


Bibeln är tydlig, först när vi omvänder oss ifrån synden till tron på Herren Jesus Kristus blir vi frälsta.Tro på försoningen med Gud, tro att dina synder är dig förlåtna pga Jesus död på korset.Tro Evangelium, tro att Jesus är det enda hoppet som finns för våra själar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.