Translate

fredag 24 januari 2014

Den sanna kristendomen tilltalar inte köttet.

Varför då?

Eftersom vårt naturliga tillstånd är i fiendeskap med Gud, då köttet inte vill stå tillbaka för det andliga så står alla icke pånyttfödda under syndens ok och kan inte annat. Kristendomen som bygger på frälsningsbudskapet och försoning med Gud av hans nåd, genom omvändelse från synden till tron på Jesus Kristus, är en tro som förvandlar den köttsliga människan till en ny spirituell varelse. Denna nya varelse får en ny natur och det kristna livet som börjar efter frälsningen är inte anpassat efter köttet utan efter den Heliga anden. Därför kan inte den sanna kyrkan tjäna våra köttsliga lustar utan värnar i stället om våra spirituella behov.


Joh 3:1  Men bland fariséerna var en man som hette Nikodemus, en av judarnas rådsherrar. 
Joh 3:2  Denne kom till Jesus om natten och sade till honom: "Rabbi, vi veta att det är från Gud du har kommit såsom lärare; ty ingen kan göra sådana tecken som du gör, om icke Gud är med honom." 
Joh 3:3  Jesus svarade och sade till honom: "Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född på nytt, så kan hon icke få se Guds rike." 
Joh 3:4  Nikodemus sade till honom: "Huru kan en människa födas, när hon är gammal? Icke kan hon väl åter gå in i sin moders liv och födas?" 
Joh 3:5  Jesus svarade: "Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa icke bliver född av vatten och ande, så kan hon icke komma in i Guds rike. 
Joh 3:6  Det som är fött av kött, det är kött; och det som är fött av Anden, det är ande. 

  Kristendomen är inte är en köttslig religion.


Även om den icke pånyttfödda människan anstränger sig till det yttersta att agera kristet så kan det aldrig bli annat än hyckleri då Guds lag måste skrivas i hjärtat.

 Mat 5:19  Därför, den som upphäver ett av de minsta bland dessa bud och lär människorna så, han skall räknas för en av de minsta i himmelriket; men den som håller dem och lär människorna så, han skall räknas för stor i himmelriket. 
Mat 5:20  Ty jag säger eder, att om eder rättfärdighet icke övergår de skriftlärdes och fariséernas, så skolen I icke komma in i himmelriket. 

Livslångt äktenskap tilltalar inte köttet. 

Den naturliga och den kristna mannen är kontraster.


Den naturliga mannen älskar inte sin hustru som sig själv, utan skiljer sig från henne när hon inte behagar honom längre.


Mat 19:7  Då sade de till honom: "Huru kunde då Moses bjuda att man skulle giva hustrun skiljebrev och så skilja sig från henne?"
Mat 19:8  Han svarade dem: "För edra hjärtans hårdhets skull tillstadde Moses eder att skiljas från edra hustrur, men från begynnelsen har det icke varit så.
Mat 19:9  Och jag säger eder: Den som för någon annan orsaks skull än för otukt skiljer sig från sin hustru och tager sig en annan hustru, han begår äktenskapsbrott."
Mat 19:10  Då sade lärjungarna till honom: "Är det så med mannens ställning till hustrun, då är det icke rådligt att gifta sig."

Den naturliga och den kristna kvinnan är kontraster.


Den naturliga kvinnan underordnar sig inte sin man självmant utan söker ytlighet och världslighet. Världsliga kvinnors strävan efter uppmärksamhet och makt i det sociala, bedöms och uppskattas oftast efter utseende,
detta krockar med bibelns ödmjuka kvinnoroll som är underordnat blygsam, (ingen höjdare för köttet) vilket är till förtret för både kvinnor och män av idag.

1Pe 3:3  Eder prydnad vare icke den utvärtes prydnaden, den som består i hårflätningar och påhängda gyllene smycken eller i eder klädedräkt.
1Pe 3:4  Den vare fastmer hjärtats fördolda människa, smyckad med den saktmodiga och stilla andens oförgängliga väsende; ty detta är dyrbart inför Gud.
1Pe 3:5  På sådant sätt prydde sig ju ock fordom de heliga kvinnorna, de som satte sitt hopp till Gud och underordnade sig sina män.
1Pe 3:6  Så var Sara lydig mot Abraham och kallade honom "herre"; och hennes barn haven I blivit, om I gören vad gott är, och icke låten eder förskräckas av något. 

Den köttsliga människan söker ära och berömmelse.

Inte heller detta blir tillfredsställt inom den kristna läran.


Mat 6:1  "Tagen eder till vara för att öva eder rättfärdighet inför människorna, för att bliva sedda av dem; annars haven I ingen lön hos eder Fader, som är i himmelen. 
Mat 6:2  Därför, när du giver en allmosa, så låt icke stöta i basun för dig, såsom skrymtarna göra i synagogorna och på gatorna, för att de skola bliva prisade av människorna. Sannerligen säger jag eder: De hava fått ut sin lön. 
Mat 6:3  Nej, när du giver en allmosa, låt då din vänstra hand icke få veta vad den högra gör, 
Mat 6:4  så att din allmosa gives i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, vedergälla dig. 
Mat 6:5  Och när I bedjen, skolen I icke vara såsom skrymtarna, vilka gärna stå i synagogorna och i gathörnen och bedja, för att bliva sedda av människorna. Sannerligen säger jag eder: De hava fått ut sin lön. 
Mat 6:6  Nej, när du vill bedja, gå då in i din kammare, och stäng igen din dörr, och bed till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, vedergälla dig. 
Mat 6:7  Men i edra böner skolen I icke hopa tomma ord såsom hedningarna, vilka mena att de skola bliva bönhörda för sina många ords skull. 

Inga rikedomar på jorden.


Det här tilltalar inte människan eftersom vi är stolta av naturen och finner tillfredsställelse i rikedomar och har ett naturligt begär därtill. 

Mat 6:19  Samlen eder icke skatter på jorden, där mott och mal förstöra, och där tjuvar bryta sig in och stjäla,
Mat 6:20  utan samlen eder skatter i himmelen, där mott och mal icke förstöra, och där inga tjuvar bryta sig in och stjäla.
Mat 6:21  Ty där din skatt är, där kommer ock ditt hjärta att vara.


Mar 10:21  Då såg Jesus på honom och fick kärlek till honom och sade till honom: "Ett fattas dig: gå bort och sälj allt vad du äger och giv åt de fattiga; då skall du få en skatt i himmelen. Och kom sedan och följ mig."
Mar 10:22  Men han blev illa till mods vid det talet och gick bedrövad bort, ty han hade många ägodelar.
Mar 10:23  Då såg Jesus sig omkring och sade till sina lärjungar: "Huru svårt är det icke för dem som hava penningar att komma in i Guds rike!"



Luk 12:29  Söken därför icke heller I efter vad I skolen äta, eller vad I skolen dricka, och begären icke vad som är för högt.
Luk 12:30  Efter allt detta söka ju hedningarna i världen, och eder Fader vet att I behöven detta.
Luk 12:31  Nej, söken efter hans rike, så skall också detta andra tillfalla eder.



Jesus ber de kristna att förneka sig själva, vad innebär det?

Det finns ingen köttslig njutning i att bli förnedrad, utstött, misshandlad eller dödad för sin tro.Det krävs alltså en icke köttslig motivation av den som följer Jesus.

Mat 5:11  Ja, saliga ären I, när människorna för min skull smäda och förfölja eder och sanningslöst säga allt ont mot eder. 
Mat 5:12  Glädjens och fröjden eder, ty eder lön är stor i himmelen. Så förföljde man ju ock profeterna, som voro före eder. 



Låt oss gå till Jesus, han kan trösta och förlåta oss som syndar. Han kan frälsa oss från våra synder, så att vi också blir ödmjuka som honom. Det är så lätt att hoppa över eller t.o.m censurera de bibelstycken som vi önskar inte stod där, men sanningen segrar tillslut och det är våra knän som måste böjas och våra tungor som ska bekänna att Jesus är Herren. P.g.a att jag inte lever upp till Herrens standard så vet jag att jag är i desperat behov av honom och hans ocensurerade ord.

Php 2:9  Därför har ock Gud upphöjt honom över allting och givit honom det namn som är över alla namn
Php 2:10  för att i Jesu namn alla knän skola böja sig, deras som äro i himmelen, och deras som äro på jorden, och deras som äro under jorden,
Php 2:11  och för att alla tungor skola bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herre.

 Mat 11:28  Kommen till mig, I alla som arbeten och ären betungade, så skall jag giva eder ro.Mat 11:29  Tagen på eder mitt ok och lären av mig, ty jag är saktmodig och ödmjuk i hjärtat; 'så skolen I finna ro för edra själar'.Mat 11:30  Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt."

Mat 12:17  Ty det skulle fullbordas, som var sagt genom profeten Esaias, när han sade:
Mat 12:18  "Se, över min tjänare, som jag har utvalt, min älskade, i vilken min själ har funnit behag, över honom skall jag låta min Ande komma, och han skall förkunna rätten bland folken.
Mat 12:19  Han skall icke kiva eller skria, och hans röst skall man icke höra på gatorna,
Mat 12:20  Ett brutet rör skall han icke sönderkrossa, och en rykande veke skall han icke utsläcka, intill dess att han har fört rätten fram till seger.
Mat 12:21  Och till hans namn skola folken sätta sitt hopp."










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.