Translate

torsdag 2 januari 2014

Finns det spöken?

När barnen kommer och är rädda för spöken, monster eller liknande som de sett på film, eller hört talas om, så säger vi rutinmässigt: Det finns ju inga spöken. Det må vara sant om man pratar om en fiktiv varelse med ett vitt lakan över sig, som bor i garderoben. Men om spöken och monster är ett sätt att presentera onda andar och demoner för barnen, vilket den här världen gärna gör, så finns dom enligt skriften, och den ende som kan driva ut dem är vår Herre Jesus Kristus själv.

Vi försöker undvika dessa ockulta filmer och spel, men det blir bara fler och fler, som innehåller häxor, trollkarlar, magiska fenomen, omoral och ateism i största allmänhet. Även om man lyckas stävja det i hemmet så presenteras det främmande läror under skoltid. Det viktigaste av allt är väl att lära dom vem som är god och kan skydda från all ondska. Det finns ju en del bra  kristna barnprogram på nätet, åtminstone på engelska. Annars är ju bibeln vårt främsta verktyg till att lära barnen om Herren. Om man inte har en biblisk kyrka, som tar den uppgiften seriöst, så lär man få göra det själv.

Mat 10:1  Och han kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt över orena andar, till att driva ut dem, så ock makt att bota alla slags sjukdomar och allt slags skröplighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.